Boodschappenlijstje
Deeg:
- 1 dl water
- Een snufje zout
- 50 gram margarine
- 60 gram bloem
- 2 kleine eieren
Vulling*:
- 2,5 dl slagroom
- 50 gram suiker
* Of kant en klare banketbakkersroom van Dr. Oetker
- Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrisch).
- Vet het bakblik in met wat boter.
- Breng het water met het zout en margarine aan de kook.
- Doe de bloem erbij en roer tot het één bal deeg vormt.
- Laat het afkoelen.
- Klop de eieren los en voeg deze roerend aan het deeg toe.
- Roer nu zo lang tot het deeg in stukken van de lepel valt en roer dan nog 2 minuten goed door.
- Leg nu hoopjes deeg op de bakplaat (12 stuks).
- Zet de bakplaat in de oven en laat de soezen 12 minuten rustig rijzen.
- Zet de oven nu terug op 175 ºC en bak de soezen goudbruin.
- Zet de ovendeur op een kier en laat ze afkoelen, niet meteen open doen en eruit halen want dan storten ze in.
- Doe suiker bij de slagroom en klop dit stijf (of maak de kant en klare banketbakkersroom uit een pakje).
- Maak de soezen aan de zijkant een klein stukje open.
- Vul de soezen met slagroom.
- Strooi eventueel nog wat poedersuiker erover.

nou dat ziet er niet verkeerd uit!