spoon

Havermout koekjes

Category: , ,


Koekjes bakken vond ik al geweldig toen ik een klein kind was. Alleen dat ging nooit verder dan simpel zandkoekjes deeg en met vormpjes spelen. En het resultaat was altijd keiharde koekjes, waar je bijna je kiezen op zou breken. Maar dat maakt niet uit, want ik vond het geweldig. Maar nu ik wat ouder ben is het toch wel een uitdaging om lekkere koekjes te maken. Dit keer vond ik het tijd voor havermout koekjes!

Boodschappenlijstje:
- 30 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram havermout
- 45 gram margarine
- 65 gram (basterd)suiker
- 1 theelepel vanille suiker
- 1/3 ei


En nu komen we bij het leuke werk, de koekjes maken!
  1. Verwarm de over voor op 160 °C.
  2. Vet het bakblik in of gebruik bakpapier.
  3. Maak het deeg door alles goed door elkaar heen te kneden.
  4. Van het deeg maak je nu allemaal kleine balletjes.
  5. Maak deze een beetje plat door middel van een vork.
  6. Leg ze goed los van elkaar omdat de koekjes in de oven groter worden.
  7. Bak de havermout koekjes 15 minuten gaar.
  8. Laat de koekjes goed afkoelen, doe dit bijvoorbeeld op een rooster.
En klaar zijn de koekjes. Heerlijk knapperig met een lekkere subtiele smaak van havermout en nog een klein beetje gezond ook. Leuke variatie op dit recept is om de helft in de chocolade te dippen. Ook zeker een aanrader!


Comment (1)

Die zien er trouwens echt super lekker uit!