spoon

Zongedroogde tomaatjes uit de oven

Category: , , ,


Een ware hype rondom de zongedroogde tomaatjes. En terecht natuurlijk, want ze zijn lekker en bruikbaar voor vele gerechten. Door de lasagne, soep, koude pastasalade of gewoon zo uit de hand voor de hartige trek.
Dit is een snel recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes uit de oven. Een pot is natuurlijk prima en simpel, maar zelfgemaakt is nóg beter (geloof ons) en vele malen goedkoper. Dit recept is heel simpel en je kan het aanpassen aan jouw eigen wensen.

Boodschappenlijstje
- Eén bakje cherrytomaten
- Een aantal theelepels olijfolie
- Eén (of twee, ssht) teentjes knoflook in stukjes gehakt
- Zeezout
- Peper
- Oregano of andere kruiden


  1. Verwarm de oven voor op 80 ºC (elektrisch).
  2. Snijd alle cherrytomaten horizontaal door en leg met het vruchtvlees naar boven naast elkaar op een bakplaat.
  3. Zorg nu dat de olijfolie verdeeld wordt over de cherrytomaten.
  4. Gebruik de peper en zeezout naar eigen wens en strooi het over de cherrytomaten. 
  5. Verdeel de in stukjes gehakte knoflook over de cherrytomaten.
  6. Oregano erbij? Rozemarijn? Dragon?
  7. Zet de bakplaat in het midden van de oven en wacht nu 4 tot 5 uur tot de cherrytomaten gedroogd zijn. Het ligt er zelf aan hoe droog je ze wilt hebben. Controleer om het uur even hoe het verloopt.

Eet smakelijk!
Heb je écht nog wat over? Stop ze in een pot en vul aan met olijfolie, minstens een maand houdbaar.


Comments (0)