spoon

Hollandse soesjes

Category: , ,


Een klein gebakje tussendoor is altijd lekker. Soesjes bijvoorbeeld, maar als je deze in de winkel koopt zijn ze vaak klef, vettig en toch nét niet zo lekker als zelfgemaakt. Tijd om het anders aan te pakken. Je kan ze namelijk vrij simpel zelf maken! Deze zijn hartstikke lekker en je hebt ook nog eens veel plezier tijdens het maken. Dit is een basisrecept, maar je kan er nog van alles bij verzinnen als je dat leuk vindt. Chocolade saus eroverheen, kaneel erdoor of misschien wel een aardbeien vulling?

Boodschappenlijstje
Deeg: 
- 1 dl water
- Een snufje zout
- 50 gram margarine
- 60 gram bloem
- 2 kleine eieren

Vulling*:
- 2,5 dl slagroom
- 50 gram suiker

* Of kant en klare banketbakkersroom van Dr. Oetker

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC (elektrisch).
  2. Vet het bakblik in met wat boter.
  3. Breng het water met het zout en margarine aan de kook.
  4. Doe de bloem erbij en roer tot het één bal deeg vormt.
  5. Laat het afkoelen.
  6. Klop de eieren los en voeg deze roerend aan het deeg toe.
  7. Roer nu zo lang tot het deeg in stukken van de lepel valt en roer dan nog 2 minuten goed door.
  8. Leg nu hoopjes deeg op de bakplaat (12 stuks).
  9. Zet de bakplaat in de oven en laat de soezen 12 minuten rustig rijzen.
  10. Zet de oven nu terug op 175 ºC en bak de soezen goudbruin.
  11. Zet de ovendeur op een kier en laat ze afkoelen, niet meteen open doen en eruit halen want dan storten ze in.
  12. Doe suiker bij de slagroom en klop dit stijf (of maak de kant en klare banketbakkersroom uit een pakje).
  13. Maak de soezen aan de zijkant een klein stukje open.
  14. Vul de soezen met slagroom.
  15. Strooi eventueel nog wat poedersuiker erover.
En klaar zijn je zelfgemaakte soezen. Ontzettend makkelijk en handig voor vrienden en familie die even langskomen of gewoon voor jou alleen, op de bank voor de tv. ;-)

Comment (1)

nou dat ziet er niet verkeerd uit!